Onderhoud van Titanium

Titanium wordt beschouwd als de meest natuurlijke en sterkste metaal op de aarde. Naast zijn sterke eigenschappen is titanium ook anti allergisch. Indien je gevoelige huid hebt, hoef je dan geen zorgen te maken voor titanium juwelen. Je kan ze gerust overal dragen.

Titanium is goed krasbestendig en is ook bestand tegen de corrosie. Om je juwelen in goede staat te houden moet je ervoor zorgen dat ze in beste conditie blijven .

De titanium juwelen zoals ringen en hangers worden bewaard in hun oorspronkelijke tint.  Deze is meestal  donkergrijs . Bij gekleurde titanium sieraden heb je risico voor krassen. Daarom is het best om een satijnen afwerking te doen om krassen te vermijden. Zo zullen uw juwelen voor een lange tijd mooi en schadeloos blijven.

Nog een bijkomend zaak is dat titanium ringen kunnen niet van maat gewijzigd worden. Je moet ervoor zorgen dat je op voorhand de correcte maat hebt. Om uw titanium sieraden goed te onderhouden houden , moet je ze schoonmaken in een warm zeepwater en met een zachte doek . Je mag nooit chemicaliën of reinigingsmiddelen gebruiken voor schoonmaak.